Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Κερδοφόρα ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας
[Ζούγκλα]: Κερδοφόρα ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας

[Ζούγκλα]: Κερδοφόρα ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας

Στο παρασκήνιο της τουρκικής περιπέτειας στη Συρία, και των βίαιων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα, αυτή την εβδομάδα επιτεύχθηκε σημαντική ενεργειακή συμφωνία στο Ριάντ:
Η Ρωσία προσφέρθηκε να συνεισφέρει στην επένδυση της Aramco IPO υποστηρίζοντας τα σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman συμμετέχοντας στα επενδυτικά προγράμματα του σαουδαραβικού βασιλείου.
Ο Kirill Dmitriev, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού Επενδυτικού Οίκου RDIF, δήλωσε στο Ριάντ ότι «ειδικοί από κοινές ρωσικές και κινεζικές επενδυτικές επιχειρήσεις με τη συνεργασία σημαντικών ρωσικών τραπεζών, θα συμμετέχουν στο επενδυτικό πρόγραμμα Aramco IPO».
Είπε ακόμη πως και άλλα ρωσικά επενδυτικά προγράμματα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 5% που προσφέρεται στο πρόγραμμα της Aramco IPO.
Όπως επισημαίνει το RT.com, επιπρόσθετα με την επένδυση Aramco IPO, αναθερμαίνεται η σχέση Μόσχας και Ριάντ καθώς και οι σχέσεις OPEC με χώρες εκτός του πετρελαϊκού συνασπισμού.
Η συμφωνία έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια που είχαν δει όλο αυτό τον καιρό στον οικονομικό δυτικό Τύπο που αμφισβητούσε ενδεχόμενη συνεργασία Ρωσίας με την Σαουδική Αραβία.
Ρωσικές πηγές στενά συνδεδεμένες με το Κρεμλίνο, επισήμαιναν στους δημοσιογράφους ότι η Σαουδική Aramco, έχει ήδη προσκληθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα υγροποιημένου αερίου LNG, στη Ρωσία και θα συμμετάσχει στην επένδυση Arctic LNG-2.
Πληροφορίες από RT.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!