Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Καινοτόμα πλατφόρμα από Έλληνες που βοηθά πολίτες να διαχειρίζονται φωτιές και σεισμούς
[Ζούγκλα]: Καινοτόμα πλατφόρμα από Έλληνες που βοηθά πολίτες να διαχειρίζονται φωτιές και σεισμούς

[Ζούγκλα]: Καινοτόμα πλατφόρμα από Έλληνες που βοηθά πολίτες να διαχειρίζονται φωτιές και σεισμούς

Πάνω σε μια νέα καινοτόμα πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθά πολίτες σε στιγμές κρίσης και αποτελεί μέρος ευρωπαϊκού έργου εργάζονται δύο νέοι, η Βασιλική Ζαλαβρά και ο Παντελής Κανελλόπουλος.
Το έργο COMRADES ή αλλιώς Collective Platform for Community Resilience and Social Innovaon during Crises, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας τριετούς διάρκειας.
«Κύριος στόχος του έργου είναι να αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα που θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για γεγονότα κρίσεων (όπως σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες κ.ά.) που μπορεί να πλήξουν μια κοινότητα και οι οποίες αναρτώνται από τους πολίτες στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα πληροφόρησης.
»Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα δεν περιορίζεται στη συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών αυτών, αλλά και στην επαλήθευση της αυθεντικότητάς τους. Ως αποτέλεσμα, ενισχύεται η κοινοτική ανθεκτικότητα και οι ίδιες πλέον οι κοινότητες μπορούν μέσω της σωστής και έγκυρης πληροφόρησης να εκτιμήσουν την κρίση, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να αυτο-οργανώσουν τους τρόπους και τα μέσα αντιμετώπισής της» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική Ζαλαβρά, διεθνολόγος και υπεύθυνη επικοινωνίας και υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Gov2u.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί ουσιαστικά έναν μηχανισμό που συμβάλλει στη διαχείριση κρίσεων σε έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, τυφώνες, κ.λπ.), σεισμούς και φωτιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!