Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Γ. Κατρούγκαλος: Νέα προοδευτική συμμαχία με τον επαναπροσανατολισμό των Σοσιαλδημοκρατών
[Ζούγκλα]: Γ. Κατρούγκαλος: Νέα προοδευτική συμμαχία με τον επαναπροσανατολισμό των Σοσιαλδημοκρατών

[Ζούγκλα]: Γ. Κατρούγκαλος: Νέα προοδευτική συμμαχία με τον επαναπροσανατολισμό των Σοσιαλδημοκρατών

Την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην Ελλάδα και τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, προέταξε κατά τις σημερινές επαφές του στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Το σημερινό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Κατρούγκαλου στη Γερμανία ξεκίνησε με τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Μπούντεστανγκ, με την οποία συζήτησε τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε μαζί με τους υπουργούς Εργασίας της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σουηδίας, σε συνέδριο που διοργάνωσε στην Μπούντεστανγκ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), με θέμα την Κοινωνική Ευρώπη. Κατά την παρέμβασή του, έθεσε τα ζητήματα επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αναγκαιότητα επαναφοράς τους και την ανάγκη να υπάρχει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων για να απομακρυνθούμε από την ορθοδοξία του νεοφιλελευθερισμού.
Επίσης, από τις επαφές με Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Κατρούγκαλος διαπίστωσε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το κλίμα με το SPD έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και τόνισε την ανάγκη νέας προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη με τον επαναπροσανατολισμό των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών από τον μεγάλο συνασπισμό με τους Συντηρητικούς, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν κοινό έδαφος επαφής με την ελληνική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!