Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Καταλονία: Κλομπ εναντίον κάλπης
[Ζούγκλα]: Καταλονία: Κλομπ εναντίον κάλπης

[Ζούγκλα]: Καταλονία: Κλομπ εναντίον κάλπης

Η Ισπανία αλλά και η Ευρώπη βγαίνουν «ζεματισμένες» από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία, όπου κυριάρχησαν η βία και ο πολιτικός εκβιασμός παρά η ίδια η διαδικασία της ψηφοφορίας.
Με περισσότερους από 800 τραυματίες κατά τους Καταλανούς, η προσέλευση στα ανοικτά εκλογικά τμήματα ήταν επίσημα μόλις 42,5% και από αυτό το ποσοστό μόνο το 42,2% εκφράστηκε ρίχνοντας στην κάλπη «ναι» ή «όχι». Από αυτό το 42,2 το 90% τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
Η Μαδρίτη διά του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το δημοψήφισμα δεν διεξήχθη ποτέ. Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παραμένουν σιωπηλές αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν, χωρίς να κρύβουν, με μόνη εξαίρεση τη Σκωτία, τις επιφυλάξεις τους για αυτό το δημοψήφισμα.
Η ουσία ωστόσο δεν επικεντρώνεται στο ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν αναμενόμενο, αλλά στις σχέσεις μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, οι οποίες από χθες κινούνται γύρω από ένα απόλυτο μηδέν. Η Ισπανία αντιμετώπισε, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τη μεγαλύτερη πρόκληση πολιτικής και κοινωνικής συνοχής μεταξύ του κράτους και των περιφερειών της από την πτώση της δικτατορίας και τον θάνατο του στρατηγού Φράνκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!