Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Καρκινογόνος αμίαντος για τους λουόμενους στην παραλία Δρεπάνου Αχαΐας
[Ζούγκλα]: Καρκινογόνος αμίαντος για τους λουόμενους στην παραλία Δρεπάνου Αχαΐας

[Ζούγκλα]: Καρκινογόνος αμίαντος για τους λουόμενους στην παραλία Δρεπάνου Αχαΐας

Τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία συνιστούν οι χίλιοι εκτεθειμένοι τόνοι αμιάντου στο Δρέπανο Αχαΐας, που ήδη έχουν ρυπάνει την παραλία της περιοχής σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύει το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών .
Επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ την Παρασκευή 16-6-2017 (09:30-10:30) επισκέφθηκε την παραλία του Δρεπάνου, όπου κολυμπούν παιδιά και μεγάλοι και συνέλεξε δείγματα νερού, βοτσάλων και χαλικιών, τα οποία μεταφέρθηκαν στα πιστοποιημένα εργαστήριά του, για περαιτέρω ανάλυση στην
περιεκτικότητα αμιάντου.
Οι αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ έγιναν με βάση τις υφιστάμενες υπουργικές αποφάσεις 8243/1113/91(ΦΕΚ 138/Β/8-3-91).
Σε τρία δείγματα θαλασσινού νερού, μετρήθηκε συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων με ίνες αμιάντου 65-150 mgr/lt, δηλαδή υπερδιπλάσιες των επιτρεπόμενων τιμών των 30mgr/lt. Επίσης, μικροσκοπικά, εντοπίσθηκαν ίνες αμιάντου 10-20/cm2 σε βότσαλα και χαλίκια.
Από τις παραπάνω ενδεικτικές μετρήσεις διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή του Δρεπάνου, με αποτέλεσμα κάτοικοι και λουόμενοι να κινδυνεύουν.
Το ΠΑΚΟΕ ζητάει άμεσα την παρέμβαση της Περιφέρειας και του Εισαγγελέα της Πάτρας για να προστατευθεί η δημόσια υγεία στην περιοχή.
Επίσης δίνεται στη δημοσιότητα τηλέφωνο επικοινωνίας για τους πολίτες που θέλουν να ενημερώνονται σχετικά με τις αναλύσεις των υδάτων αλλά και για να καταγγείλουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην περιοχή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!