Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η καλή, ο κακός και ο… άσχημος!
[Ζούγκλα]: Η καλή, ο κακός και ο… άσχημος!

[Ζούγκλα]: Η καλή, ο κακός και ο… άσχημος!

Του Κώστα Μπετινάκη
H είδηση πέρασε στο «ντούκου!»: Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχθηκε πως «έκοψε» την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τον «φιλοξενούμενο» στην πρεσβεία της στο Λονδίνο Τζούλιαν Ασάνζ . Πάντως, η Ουάσινγκτον διέψευσε τις κατηγορίες του WikiLeaks ότι εκείνη ζήτησε τη διακοπή.
Ο Ασάνζ, παγκοσμίως γνωστός ως ο ιδρυτής της οργάνωσης WikiLeaks που δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, έχει καταφύγει και ζει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας από τα μέσα του 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του σε χώρες που τον «καταζητούν», όχι ακριβώς μόνο για τη δραστηριότητά του, αλλά και εξαιτίας αυτής.
Ο Ισημερινός παρέχει άσυλο στον Ασάνζ, αφότου βρετανικό δικαστήριο διέταξε την απέλασή του στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει δικαστικά «κατηγορίες σεξουαλικών παραπτωμάτων που αφορούσαν σε δύο γυναίκες οι οποίες υποστήριζαν την οργάνωση».
Οι ΗΠΑ επίσης έχουν ζητήσει την έκδοσή του.
Το WikiLeaks είναι ένας οργανισμός, χωρίς ανάλογο προηγούμενο, ο οποίος αποκαλύπτει γεγονότα και πράξεις αξιωματούχων που θεωρούνται απόρρητα κρατικά μυστικά που κρατικοί παράγοντες πιστεύουν πως δεν πρέπει να πληροφορηθεί το ευρύ κοινό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!