Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Καλαμάτα: Για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από το ΙΚΑ κατηγορείται διοικητική υπάλληλος
[Ζούγκλα]: Καλαμάτα: Για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από το ΙΚΑ κατηγορείται διοικητική υπάλληλος

[Ζούγκλα]: Καλαμάτα: Για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από το ΙΚΑ κατηγορείται διοικητική υπάλληλος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίσκονται πλέον τα πορίσματα των Επιθεωρητών του ΙΚΑ, που αφορούν τη νέα υπεξαίρεση χρημάτων από το υποκατάστημα του ασφαλιστικού οργανισμού στην Καλαμάτα από υπάλληλο των διοικητικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο των επιθεωρητών που έγινε στις αρχές του φθινοπώρου, διαπιστώθηκαν οικονομικές ατασθαλίες της συγκεκριμένης υπαλλήλου με δύο ασφαλιστικά ταμεία, με το ΙΚΑ και με το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Το συνολικό ποσό που της αποδίδουν οι επιθεωρητές, αγγίζει τις 150.000 ευρώ, ωστόσο, η ίδια φαίνεται να αρνείται ένα μεγάλο μέρος του, παραδεχόμενη μικρότερο ποσό, για το οποίο έχει εκδηλώσει και την πρόθεση να επιστρέψει.
Αρκετά χρόνια
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί, η υπεξαίρεση των χρημάτων γινόταν για αρκετά χρόνια και τουλάχιστον από το 2008.
Ένα τυχαίο γεγονός με ασφαλισμένο, στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας, το καλοκαίρι, βοήθησε τα τοπικά στελέχη να αποκαλύψουν την όλη ιστορία.
Ο τρόπος που είχε βρει η υπάλληλος για την υπεξαίρεση των χρημάτων ήταν αρκετά έξυπνος και χωρίς να βλάπτεται ασφαλισμένος, για να μην αποκαλυφθεί.
Ειδικότερα, είχε να κάνει με την πληρωμή παροχών σε ασφαλισμένους. Όταν ένας ασφαλισμένος (κυρίως επέλεγε γνωστά ή συγγενικά της πρόσωπα, εν αγνοία τους) κατέθετε στο ΙΚΑ παραστατικά για να πληρωθεί για ιατρικές ή άλλες δαπάνες που είχε κάνει ή αναρρωτική άδεια κ.λπ., αυτά ναι μεν προωθούνταν κανονικά, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το ΙΚΑ, αλλά κάποια στιγμή αργότερα ανακυκλώνονταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!