Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ
[Ζούγκλα]: Ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ

[Ζούγκλα]: Ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ

Η τουρκική λίρα συνεχίζει και σήμερα την έντονα πτωτική της πορεία αγγίζοντας το ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ με την ισοτιμία ευρώ/τουρκικής λίρας να διαμορφώνεται στο 4,60226 , ενώ έναντι του δολαρίου βρίσκεται μία ανάσα από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε τον Ιανουάριο.
Το τουρκικό νόμισμα έχει υποστεί διαρκείς και έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από τις διπλωματικές διαμάχες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιδείνωση της οικονομικής θέσης της χώρας.
Ο τουρκικός προϋπολογισμός παρουσίασε έλλειμμα 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με 104 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το Σεπτέμβριο διευρύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.
Το μέσο spread των αποδόσεων των τουρκικών κρατικών ομολόγων έναντι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στον δείκτη της JPMorgan (EMBI Global Diversified ) έχει διευρυνθεί στις 330 μ.β, έχοντας αυξηθεί κατά 23 μ.β από τις αρχές Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, η νέα έρευνα της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, εκτιμά ότι η λίρα θα κινηθεί χαμηλότερα.
Η προηγούμενη έρευνα έδειξε την ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ και του τουρκικού νομίσματος στο 3,7165, ενώ αυτό το μήνα η πρόβλεψη αυξήθηκε στο 3,8624.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!