Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ισπανία: Υπέρ του δημοψήφισματος για ανεξαρτησία περισσότεροι από 700 Καταλανοί δήμαρχοι
[Ζούγκλα]: Ισπανία: Υπέρ του δημοψήφισματος για ανεξαρτησία περισσότεροι από 700 Καταλανοί δήμαρχοι

[Ζούγκλα]: Ισπανία: Υπέρ του δημοψήφισματος για ανεξαρτησία περισσότεροι από 700 Καταλανοί δήμαρχοι

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμείς θα ψηφίσουμε» και «Ανεξαρτησία», περισσότεροι από 700, από τους συνολικά 948 δημάρχους της Καταλονίας, διατράνωσαν χθες Σάββατο στη Βαρκελώνη την απόφασή τους να οργανώσουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, παρά τις δικαστικές διώξεις σε βάρος τους.
Η ισπανική κυβέρνηση τονίζει ότι θα εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει κριθεί αντισυνταγματικό. Ωστόσο, πάνω από τα δύο τρίτα των δημάρχων της Καταλονίας έχουν ήδη δεσμευτεί ότι θα ανοίξουν τα κτήρια των δήμων για την ψηφοφορία που έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου.
Οι δήμαρχοι που είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης έψαλλαν τον καταλανικό ύμνο ενώ ένα πλήθος διαδηλωτών, απ’ έξω, τους ενθάρρυνε φωνάζοντας «Είμαστε μαζί σας».
Την Τετάρτη, οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας διέταξαν τους εισαγγελείς της Καταλονίας να κλητεύσουν τους δημάρχους που σκοπεύουν να συνεργαστούν «στην οργάνωση της παράνομης ψηφοφορίας» για να τους ασκήσουν διώξεις. Αν δεν ανταποκριθούν στην κλήτευση, μπορεί να συλληφθούν.
Ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ, που συναντήθηκε το Σάββατο με τους δημάρχους, απάντησε στις «απειλές» της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι τονίζοντας:«Μην υποτιμάτε τη δύναμη του λαού της Καταλονίας». Την Παρασκευή, ο Ραχόι, απευθυνόμενος στους αυτονομιστές, είχε πει: «Μην υποτιμάτε τη δύναμη της ισπανικής δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!