Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ λόγω Καταλονίας
[Ζούγκλα]: Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ λόγω Καταλονίας

[Ζούγκλα]: Ισχυρές πιέσεις στο ευρώ λόγω Καταλονίας

Το ευρώ υποχωρεί σήμερα μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας το οποίο συνοδεύτηκε από μία πρωτοφανής έκρηξη βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν ότι οι πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα δεν θα συνεχιστούν αφού η Καταλονία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της Ισπανίας, καθώς το σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπει τη διάλυσή της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Νευρικότητα ωστόσο κυριαρχεί σήμερα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σφαίρες από καουτσούκ για να αποτρέψουν την ψήφο των πολιτών, αφήνοντας εκατοντάδες τραυματίες.
Πολλοί αναλυτές σημειώνουν πάντως ότι ο αντίκτυπος στο ευρώ θα είναι περιορισμένος, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν ανησυχίες ότι το δημοψήφισμα θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ευρύτερη ευρωζώνη του ευρώ.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,6% στο 1,1741 έναντι του δολαρίου, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου.
«Η αντίδραση στο ευρώ θα παραμείνει πολύ περιορισμένη, διότι αυτό δεν θεωρείται γενικό πρόβλημα της ευρωζώνης – είναι απλά ένας… λόξιγκας», όπως σημειώνει ο αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος της Commerzbank, Antje Praefcke.
Έναντι του ελβετικού φράγκου, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, το ευρώ υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα σε τρεις εβδομάδες και στο 1,1407.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!