Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Ήρθε η Tesla στην Ελλάδα; Και αν ήρθε, σαν… τι;
[Ζούγκλα]: Ήρθε η Tesla στην Ελλάδα; Και αν ήρθε, σαν… τι;

[Ζούγκλα]: Ήρθε η Tesla στην Ελλάδα; Και αν ήρθε, σαν… τι;


Tου Βασίλη ΣαρημπαλίδηΜία είδηση που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη στην Ελλάδα αφορά στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla. Σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews.gr η εταιρεία του Έλον Μάσκδημιούργησε μέσω της θυγατρικής της στην Ολλανδία την Tesla Greece και σύντομα η εταιρεία θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της στη χώρα μας.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Δημητρομανωλάκη που υπογράφει το ρεπορτάζ, η νέα εταιρία εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ ενώ σύντομα θα προχωρήσει στην πρόσληψη 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Αρχικά θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στο εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος».

Αργού τα αυτοκίνητα
Επειδή οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την Tesla με την αυτοκινητοβιομηχανία, πηγές του zougla.gr που γνωρίζουν το χώρο αλλά και την αμερικανική εταιρεία κάνουν λόγο για κέντρο HUB που δεν θα ασχολείται (τουλάχιστον άμεσα) με το χώρο του αυτοκινήτου.
Με λίγα λόγια δε θα ξεκινήσει εισαγωγή, διάθεση και υποστήριξη των αυτοκινήτων Tesla στην Ελλάδα αλλά θα ασχοληθεί με έρευνα που αφορά στην διαστημική εταιρεία SpaceX η οποία πρόσφατα εκτόξευσε με επιτυχία τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο.

Αρχή με φωτοβολταϊκά πάρκα
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zougla.gr από το εξωτερικό, το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΚΕ είναι 740.000 ευρώ και διαχειριστής της ο Στέφαν Γουίλιμας Βέρκμαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!