Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Υπέρ της εθνικής συνεννόησης Παπανδρέου και Μπακογιάννη
[Ζούγκλα]: Υπέρ της εθνικής συνεννόησης Παπανδρέου και Μπακογιάννη

[Ζούγκλα]: Υπέρ της εθνικής συνεννόησης Παπανδρέου και Μπακογιάννη

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Φίλη με τίτλο «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν», τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τάχθηκαν υπέρ της εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά θέματα και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανικανότητα και διγλωσσία στη αντιμετώπιση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο χαιρετισμό που απέστειλε, σημείωσε: «H νευρικότητα της Τουρκίας, όπως την έχω διακρίνει εδώ και αρκετό καιρό – και πριν ενταθούν οι προκλητικές της ενέργειες σε διάφορα πεδία – οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός, ότι σήμερα η Τουρκία στερείται στέρεων συμμαχιών, ενώ η διευθέτηση των ανοιχτών της μετώπων προϋποθέτει άλλες αντιλήψεις και μεθόδους από αυτές που προτάσσει η σημερινή της ηγεσία». Xαρακτήρισε δε, το βιβλίο του κ. Φίλη, ως ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να αποκωδικοποιήσει κανείς τις κυρίαρχες τάσεις εντός της Τουρκίας και να «διαβάσει» καλύτερα τις αιτίες της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και σοβαρότητα. «Αυτό ισχύει και για την ένταση στο Αιγαίο, και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και βεβαίως για άλλα ιδιαίτερα λεπτά ζήτημα, όπως η σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Λεονταρισμοί, συναισθηματικές εξάρσεις και φωνασκίες από την πλευρά των πολιτικών και δημιουργία πολεμικού κλίματος, πολλές φορές και κάποια παραπληροφόρηση από μέσα ενημέρωσης, σίγουρα δεν βοηθούν στη σωστή διαχείριση και στην προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!