Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Ιωάννινα: Τα Λιθαρίτσια απέκτησαν έναν υπέροχο βοτανόκηπο
[Ζούγκλα]: Ιωάννινα: Τα Λιθαρίτσια απέκτησαν έναν υπέροχο βοτανόκηπο

[Ζούγκλα]: Ιωάννινα: Τα Λιθαρίτσια απέκτησαν έναν υπέροχο βοτανόκηπο

Ένας υπέροχος βοτανόκηπος δημιουργείται στο πάρκο Λιθαρίτσια καθώς μαθητές από το 8ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, 4ο Ειδικό Δ.Σ. Ιωαννίνων, 20ο ΔΣ Ιωαννίνων, Αρσάκειο Δ.Σ. Ιωαννίνων και το 6ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συμμετείχαν, την περασμένη Παρασκευή, στην δράση «Γιορτές λουλουδιών και πρασίνου» που υλοποιεί το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και την ΠΕΕΚΠΕ, φυτεύοντας ηπειρωτικά βότανα.
Μάλιστα το Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού προσέφερε σε όλα τα παιδιά από έναν βασιλικό που καλλιέργησε στο θερμοκήπιο που διατηρεί και το οποίο αποτελεί δωρεά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών.
«Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και θα συνεχιστεί δυναμικά, ο σκοπός του οποίου είναι να αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς χώρους επίσκεψης και ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας. Χώρους που μας αξίζουν και αναβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής μας», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Βασιλείου.
Παράλληλα επισήμανε τη σημασία που έχει η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή τη διαδικασία καθώς το Τμήμα Πρασίνου θεωρεί πολύ σημαντικό οι δράσεις του να συνοδεύονται από εκπαιδευτικά μηνύματα προς τη νέα γενιά προκειμένου ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο που συνεπάγεται μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους να τους γίνουν συνείδηση από μικρή ηλικία.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός που υπάρχει περιλαμβάνει από εδώ και στο εξής, λόγω και των καιρικών συνθηκών, ακόμα περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες, σημειώνοντας όμως πως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη προσωπικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!