Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ηνωμένο Βασίλειο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία
[Ζούγκλα]: Ηνωμένο Βασίλειο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία

[Ζούγκλα]: Ηνωμένο Βασίλειο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 διαμορφώθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το Φεβρουάριο, παράλληλα με την ενίσχυση του ρυθμού αύξησης των μισθών, ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε υγιής παρά την ασθενή ανάπτυξη στην αρχή του έτους.
Τα στοιχεία αναμένεται να παγιώσουν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων για δεύτερη φορά στη δεκαετία, στην επόμενη συνεδρίασή της το Μάιο.
Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο 4,2% στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, έναντι του 4,3% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο. Την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν στο 4,2%, ήταν το 1975.
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών (εκτός των επιδομάτων) επιταχύνθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση στη διάρκεια του τριμήνου, που αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό από το 2015, κυρίως λόγω των υψηλότερων μισθών στις κατασκευές και στη μεταποίηση.
Η BoE έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει να αυξήσει το βασικό κόστος δανεισμού τρεις ή τέσσερις φορές ακόμη στα επόμενα χρόνια, για να περιορίσει τον πληθωρισμό.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η επόμενη αύξηση στο 0,75%, μπορεί να λάβει χώρα τον επόμενο μήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!