Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ING: Υπάρχουν “σημάδια προσεκτικής ανάκαμψης” της ελληνικής οικονομίας
[Ζούγκλα]: ING: Υπάρχουν “σημάδια προσεκτικής ανάκαμψης” της ελληνικής οικονομίας

[Ζούγκλα]: ING: Υπάρχουν “σημάδια προσεκτικής ανάκαμψης” της ελληνικής οικονομίας

«Σημάδια προσεκτικής ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας μετά από 7 χρόνια κρίσης, εντοπίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας ING Κάρστεν Μπρζέσκι σε ανάλυσή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βελγική εφημερίδα De Standaard.
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται, με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, ότι η ελληνική οικονομία δείχνει να φτάνει πλέον στο τέλος του τούνελ, το οποίο κόστισε στη χώρα το ¼ του ΑΕΠ.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται, το 2016 επιτεύχθηκε για πρώτη φορά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα και φέτος αναμένεται μια αύξηση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης κατά 2% κυρίως λόγω του τουρισμού που έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Α. Τσίπρας κατάφερε να εξοικονομήσει από το 2015 περίπου 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ, υλοποιώντας μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεις σε σημαντικά πεδία όπως τις συντάξεις, τα φορολογικά, τη δημόσια Διοίκηση, την ενέργεια και το επιχειρηματικό κλίμα.
«Η Ελλάδα επωφελείται από την ευρεία ανάκαμψη που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους του αναμενομένου”, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!