Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ηλεία: Μικροί μαθητές κάνουν μάθημα με μπουφάν και γάντια
[Ζούγκλα]: Ηλεία: Μικροί μαθητές κάνουν μάθημα με μπουφάν και γάντια

[Ζούγκλα]: Ηλεία: Μικροί μαθητές κάνουν μάθημα με μπουφάν και γάντια

Εν έτει 2016, στην ορεινή Ηλεία οι σχολικές μονάδες παραπέμπουν σε… κρυφό σχολειό, χωρίς θέρμανση…
Σύμφωνα με το patrisnews.com οι μαθητές του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου στο Κουμάνι έκαναν μάθημα τις τελευταίες ημέρες με γάντια και μπουφάν, καθώς οι δεξαμενές πετρελαίου ήταν άδειες και το καλοριφέρ δεν είχε δουλέψει ούτε μια ώρα.
Χθες, μη αντέχοντας το τσουχτερό κρύο μέσα στην τάξη, οι εκπαιδευτικοί, έπειτα και από την παρότρυνση γονέων, έβγαλαν τα παιδιά στο προαύλιο για να… ζεσταθούν.
Σ’ ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, όπου η θερμοκρασία είναι μονίμως 7 βαθμούς χαμηλότερη από τα πεδινά (χειμώνα και καλοκαίρι) και που κάθε χρόνο ο χιονιάς κάνει την εμφάνισή του από νωρίς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν επέτρεψαν την προμήθεια πετρελαίου.
Έτσι, αν και από τις αρχές Νοέμβρη στο σχολείο θα έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία το καλοριφέρ, μέχρι χθες, 1η Δεκέμβρη, στην δεξαμενή δεν υπήρχε ούτε σταγόνα πετρελαίου, με αποτέλεσμα, να μην έχει λειτουργήσει ούτε για μια ώρα το καλοριφέρ.
Χαρακτηριστικό είναι πως στο Νηπιαγωγείο, κάποιος γονέας έχει διαθέσει ένα σώμα για να ζεσταθούν τα νήπια, ενώ σε άλλη τάξη του Δημοτικού ο εκπαιδευτικός έχει φέρει στο σχολείο ένα αερόθερμο από το σπίτι του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!