Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: «Ήφαιστος»: Εκσυγχρονίζονται οι δικτυακές υποδομές της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας
[Ζούγκλα]: «Ήφαιστος»: Εκσυγχρονίζονται οι δικτυακές υποδομές της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας

[Ζούγκλα]: «Ήφαιστος»: Εκσυγχρονίζονται οι δικτυακές υποδομές της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) παρουσίασε σήμερα, σε εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας, το νέο έργο «Ήφαιστος», μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί, μετά από χρόνια, ο εκσυγχρονισμός των δικτυακών υποδομών του συνόλου των φορέων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας μας.
Το έργο αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις στις δικτυακές υποδομές όλων των ΑΕΙ, ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας, ώστε να υλοποιηθεί η ουσιαστική αναβάθμιση του δικτυακού και του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τους, καθώς επίσης η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε ψηφιακές υποδομές μεγάλης κλίμακας εντός και εκτός Ελλάδας. Ο σημερινός δικτυακός εξοπλισμός είναι συχνά 20ετίας και αρκετά ανομοιογενής.
Η δικτυακή αναβάθμιση θα βελτιώσει τις δυνατότητες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού, ώστε να διευκολυνθούν οι συνεργασίες με άλλες ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με αντίστοιχες προηγμένες υποδομές έρευνας και καινοτομίας διεθνώς. Παράλληλα, μέσω του έργου, θα επιδιωχθεί η μείωση του διαχειριστικού κόστους χάρη στην απλοποίηση των διαδικασιών και την υιοθέτηση οικονομιών κλίμακας.
Ο γγ Τηλεπικοινωνιών, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε ότι το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου εθνικού ευρυζωνικού σχεδίου, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση των ψηφιακών εθνικών πόρων από όλους τους καθηγητές, φοιτητές και ερευνητές. Όπως είπε, η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών αναγκών μέσω της ευρυζωνικότητας θα έχει μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!