Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ιερές βολές για τα θρησκευτικά
[Ζούγκλα]: Ιερές βολές για τα θρησκευτικά

[Ζούγκλα]: Ιερές βολές για τα θρησκευτικά

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λιβαδειά άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία με συντονισμένες ενέργειες υποβάθμισης αξιών άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική παράδοση και ιστορία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία δεν θα επιτρέψει να μπει η ορθοδοξία στο περιθώριο ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη ιστορικά συγκυρία όπως αυτή που διέρχεται η χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
«Μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας… να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε» τόνισε.
Δύσκολη εποχή

Αναφερόμενος στην κρίση και στη συμβολή των κομμάτων είπε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους», γι’ αυτό και «χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!