Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Υεμένη: Καταγγελίες οργανισμών για ωμότητες κατά προσφύγων και μεταναστών
[Ζούγκλα]: Υεμένη: Καταγγελίες οργανισμών για ωμότητες κατά προσφύγων και μεταναστών

[Ζούγκλα]: Υεμένη: Καταγγελίες οργανισμών για ωμότητες κατά προσφύγων και μεταναστών

Μετανάστες και αιτούντες άσυλο από την Αφρική υπέστησαν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση σε κέντρα κράτησης στην Υεμένη, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Το Παρατηρητήριο κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του λειτουργούς της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης ότι «βασάνισαν, βίασαν και εκτέλεσαν» μετανάστες και μετανάστριες και αιτούντες άσυλο σε κέντρο κράτησης στο Άντεν (νότια) αλλά και ότι τους εξανάγκαζαν να εγκαταλείπουν τη χώρα διά θαλάσσης.
Η ίδια ΜΚΟ ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης αντέδρασε στα στοιχεία αυτά διαβεβαιώνοντας την ότι ο διοικητής του κέντρου κράτησης απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και ότι οι μετανάστες στο κέντρο αυτό μεταφέρονται σε άλλη τοποθεσία.
Η HRW επισήμανε στην ανακοίνωσή της, που δημοσιοποιήθηκε αργά την Τρίτη, ότι το κέντρο αυτό τελούσε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά οι μετανάστες συλλαμβάνονταν και μεταφέρονταν σε αυτό από δυνάμεις που υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα ΗΑΕ είναι μια από τις χώρες με την πιο ενεργή συμμετοχή στη συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015.
Αξιωματούχοι των ΗΑΕ και της κυβέρνησης της Υεμένης στο Άντεν δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν τις καταγγελίες που έκανε το Παρατηρητήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!