Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: IEA: Παγκόσμιος ηγέτης του πετρελαίου θα γίνουν οι ΗΠΑ μέχρι το 2025
[Ζούγκλα]: IEA: Παγκόσμιος ηγέτης του πετρελαίου θα γίνουν οι ΗΠΑ μέχρι το 2025

[Ζούγκλα]: IEA: Παγκόσμιος ηγέτης του πετρελαίου θα γίνουν οι ΗΠΑ μέχρι το 2025

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο να κυριαρχήσουν στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2025, καθώς η χώρα έχει λάβει σημαντική ώθηση από την απροσδόκητη «έκρηξη» παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, που αναμένεται να συνεχίσει να πιέζει πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).
Ο IEA στην ετήσια έκθεσή του αναφέρει ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8 εκατ. βαρέλια τη μέρα από το 2010 έως το 2025, γεγονός που θα σηματοδοτήσει “τη μεγαλύτερη περίοδο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από μία μόνο χώρα στην ιστορία των αγορών πετρελαίου”.
«Η αξιοσημείωτη ικανότητα να ξεκλειδώσει νέους οικονομικά αποδοτικούς πόρους ωθεί την παραγωγή τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο 50% υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει καταφέρει ποτέ» σύμφωνα με τον ΙΕΑ.
Η ταχεία αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στια ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί σε μεγάλο βαθμό ως η αιτία πίσω από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από το καλοκαίρι του 2014. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε από τα 100 δολ. το βαρέλι στα 20 δολ., αλλά έχει ανακάμψει ελαφρώς στα 56,64 δολ. το βαρέλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!