Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ιαπωνία: Το νησί των θησαυρών με τις σπάνιες γαίες
[Ζούγκλα]: Ιαπωνία: Το νησί των θησαυρών με τις σπάνιες γαίες

[Ζούγκλα]: Ιαπωνία: Το νησί των θησαυρών με τις σπάνιες γαίες

Υπάρχει ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό το οποίο θα μπορούσε από μόνο του να επηρεάσει διεθνώς την οικονομία όλου του πλανήτη.
Ο λόγος για το Μιναμίτορι, στο οποίο, ειδικοί βρήκαν σπάνια κοιτάσματα ορυκτών που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τον πλανήτη για αιώνες.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature την Τρίτη στο νησί υπάρχουν 16 εκατομμύρια τόνοι σπανίων γαιών.
Τα συγκεκριμένα μέταλλα, λοιπόν, θα μπορούσαν να έχουν δεκάδες χρήσεις, καθώς είναι δυνατό να χρησιμεύσουν στις μπαταρίες των κινητών, στα οπλικά συστήματα, ακόμη και στα ηλεκτρονικά οχήματα.
Ενδεικτικά, στο νησί υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα ύττριου (αργυρόχρωμο μέταλλο) το οποίο θα μπορούσε να εφοδιάζει την γη για 780 χρόνια. Αλλά μέταλλα όπως το δυσπρόσιο θα έφτανε για 730 χρόνια, το ευρώπιο για 620 χρόνια και το τέρβιο για 420 χρόνια.
Βέβαια προς το παρόν η μόνη που έχει όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε αυτό το νησί είναι η Ιαπωνία, καθώς το νησί Μινιμίτορι βρίσκεται 1.850 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο.
Σύμφωνα επίσης με ειδικούς το μόνο πράγμα που μένει να κάνει η Ιαπωνία για να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά των ορυκτών στο νησί είναι να βρει το πώς θα γίνει η εξαγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!