Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”: Μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% σε 2,5% του ΑΕΠ
[Ζούγκλα]: “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”: Μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% σε 2,5% του ΑΕΠ

[Ζούγκλα]: “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”: Μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% σε 2,5% του ΑΕΠ

Ξεκίνησε σήμερα, το πολυαναμενόμενο 27ο Ετήσιο συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” με τίτλο “H Ελλάδα και το διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Μια ματιά στο μέλλον” στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που άπτονται της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας, το Ελληνικό χρέος και την παρούσα κατάσταση στην Χώρα μας.
Ο Πρόεδρος τους Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κατά την διάρκεια του εναρκτήριου χαιρετισμού του κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: “Οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου και την αναδιάρθρωση του χρέους βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, για μια ακόμη φορά. Οι ραγδαίες εξελίξεις στη ψηφιακή οικονομία και την τεχνολογία εκτιμάται ότι θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα και θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια κοινότητα. Η έγκαιρη κατανόηση της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται και η προσαρμογή σε αυτή μπορεί να αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για την Ελλάδα να ξεπεράσει τις ατέλειες του διοικητικού μηχανισμού και της περιοριστικής νομοθεσίας και παραλείποντας τα βήματα που θα αντιμετώπιζαν ξεπερασμένα ζητήματα να προετοιμαστεί για τις αυριανές προκλήσεις.
Αυτή τη στιγμή διαφαίνονται σημάδια προοπτικής ανάταξης της Οικονομίας, χωρίς όμως να έχουν ακόμη ξεπεραστεί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην Ελληνική Οικονομία. Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δείχνουν δημοσιονομική εξισορρόπηση και προοπτική ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!