Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Η νέα ταινία Ταραντίνο θα εξελίσσεται τη δεκαετία του ’70;
[Ζούγκλα]: Η νέα ταινία Ταραντίνο θα εξελίσσεται τη δεκαετία του ’70;

[Ζούγκλα]: Η νέα ταινία Ταραντίνο θα εξελίσσεται τη δεκαετία του ’70;

Η αγάπη του σκηνοθέτη Quentin Tarantino για τη δεκαετία του ’70 είναι γνωστή. Τόσο μέσα από τη δουλειά του και τις επιρροές του από Blaxploitation, ταινίες πολεμικών τεχνών, το New Αmerican Cinema, όσο και από τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι αν γύριζε αυτός το «Luke Cage» (σ.σ.: τη νέα σειρά των Netflx και Marvel) θα επικεντρωνόταν σε εκείνη την εποχή.
Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι ο σκηνοθέτης ετοιμάζει κάτι, το οποίο θα αναφέρεται ευθέως στην χρονική αυτή περίοδο. Ο Tarantino μιλώντας στο Lumiere Festival της Λυόν αποκάλυψε ότι ερευνά τη δεκαετία του ’70. Αν και η έρευνα αυτή δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποτελέσει τροφή για ταινία.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «Θα γράψω βιβλίο; Ίσως. Θα κάνω podcast έξι μερών; Επίσης πιθανό. Θα είναι ντοκιμαντέρ; Δεν αποκλείεται. Προσπαθώ να το προσδιορίσω».
Όπως μοιράστηκε για τη θεματολογία της έρευνάς του, παρακολουθεί ταινίες της εποχής. Βιβλία όπως το «Pictures At A Revolution: Five Movies And The Birth Of The New Hollywood» του Mark Harris κίνησαν επίσης την περιέργειά του.
Ο Tarantino ενδιαφέρεται για την αποδοχή που είχε η καλλιτεχνική μετακίνηση του Hollywood οπότε πέραν από τις ταινίες διαβάζει και κριτικές από την εποχή εκείνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!