Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: ”Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο”
[Ζούγκλα]: ”Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο”

[Ζούγκλα]: ”Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο”

Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης
Μοντάζ: Θανάσης Παλλαντζάς

Δεν είναι πάντα εύκολο ακόμη και για μία έμπειρη διπλωμάτη, όπως η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, να παραχωρεί συνέντευξη στα ελληνικά. Όταν, μάλιστα, η συνέντευξη αυτή είναι απολύτως πολιτική και όταν τα ερωτήματα αφορούν σε πολύπλοκα ζητήματα στρατηγικής και κρατικών συμφερόντων στην ασταθή Ανατολική Μεσόγειο και στα επίσης ασταθή Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και στην πολεμική ζώνη της Εγγύς Ανατολής. Πόσω, δε, μάλλον όταν γίνεται λόγος για υδρογονάνθρακες, για πετρελαϊκούς κολοσσούς, για τις σχέσεις Ιράν – ΗΠΑ, για τη διαμόρφωση πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, για το Κυπριακό και, άρα, για τον πυρήνα της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου – Τουρκίας.
Η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στο zougla.gr μίλησε για όλα και μόνον στα ελληνικά. Χειρίζεται τη γλώσσα άριστα και καταφέρνει να χρησιμοποιεί τις κατάλληλες λέξεις που πρέπει να περιγράφουν τα νοήματα. Η Διπλωματία είναι μία δύσκολη υπόθεση, αλλά η παράδοση του Foreign Office είναι διαχρονική και «σμιλεμένη» ώστε να εκπροσωπεί με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης αφορούν στο Brexit βεβαίως και στις επιπτώσεις του στη βρετανική οικονομία, στις σχέσεις Λονδίνου – Αθήνας, οι οποίες κατά τη γνώμη της πρέσβεως είναι άριστες, στη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και σ’ αυτήν με το Eurogroup, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην κυπριακή ΑΟΖ και στο φυσικό αέριο, στον ρωσικό παράγοντα, στο Ιράν και, όπως πάντα, στις σχέσεις του Λονδίνου με την Ουάσινγκτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!