Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Η Δικαιοσύνη δεν δικαιούται διά να “χουζουρεύει”
[Ζούγκλα]: Η Δικαιοσύνη δεν δικαιούται διά να “χουζουρεύει”

[Ζούγκλα]: Η Δικαιοσύνη δεν δικαιούται διά να “χουζουρεύει”

Η σκιά δύο υποθέσεων που έμειναν «ορφανές» από δράστες αλλά και «εγκεφάλους» πέφτει βαριά πάνω στον εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη, ο οποίος φαίνεται πως άλλοτε μοιράζει «ποινές-χάδι» και άλλοτε αφήνει στο απυρόβλητο τους εγκληματίες, με αποφάσεις που προκαλούν…
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τους 2,1 τόνους ηρωίνη του NOOR1 που έριξε αναμφίβολα στα μαλακά τους κατηγορουμένους και στο σκοτάδι τους «εγκεφάλους» και τους χρηματοδότες, δημιουργώντας τουλάχιστον ερωτήματα και απορίες, φέρει την υπογραφή, μεταξύ των άλλων, και του εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη.
Παρά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, τα μέλη του δικαστηρίου, ανάμεσά τους και ο κ. Χουζούρης, δεν κατάφεραν να βρουν τον χρηματοδότη στο φορτίο του θανάτου ή τον «διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης», κρίνοντας ουσιαστικά ότι το κύκλωμα ήταν… ακέφαλο. Ούτε λόγος, βέβαια, στην ετυμηγορία για το ποιος έφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα.
Παρά την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Χουζούρης και τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου αθώωσαν τους 18 από τους 32 κατηγορουμένους, ενώ μόνο 6 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και ένταξη στο «ακέφαλο» κύκλωμα. Στους υπόλοιπους οκτώαποδόθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε μεταφορά, διακίνηση και αποθήκευση ναρκωτικών.
Σκανδαλώδης ήταν εξάλλου και η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους, τους καταδικασθέντες, έως ότου ανακοινωθούν οι ποινές τους, τη μεθεπόμενη ημέρα, αν και είναι πάγια τακτική των δικαστηρίων να υπάρχει κράτηση έως την τελική επιβολή των ποινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!