Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: HRW: Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη
[Ζούγκλα]: HRW: Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη

[Ζούγκλα]: HRW: Η Σαουδική Αραβία παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη και ότι εντείνει τις συλλήψεις και τις προσαγωγές των ακτιβιστών που επιθυμούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο ή εκφράζουν διαφωνίες.
Στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2018, που εξετάζει τις πρακτικές σε περισσότερες από 90 χώρες, η μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει 87 παράνομες επιθέσεις του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού στην Υεμένη, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 1.000 θανάτων μεταξύ των αμάχων.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, υποστηριζόμενη από τον αραβικό συνασπισμό, προσπαθεί να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες Χούτι.
Ο συνασπισμός έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις κατηγορίες ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και τονίζει ότι οι επιθέσεις της είχαν στόχο θέσεις των Χούτι.
Εκπρόσωπος του συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε ως απάντηση στο HRW, επεσήμανε ότι είναι «άδικο» να κατηγορείται η Σαουδική Αραβία για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη, προσθέτοντας ότι έχει συστήσει έναν μηχανισμό ελέγχου ώστε να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.
«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δώσει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια οικονομική βοήθεια στην Υεμένη από το 2015 έως το 2017 και την Τετάρτη κατέθεσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης, με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ριάντ.
Στο μεταξύ το HRW κατήγγειλε ότι περισσότεροι από 12 πολιτικοί ακτιβιστές έχουν καταδικαστεί στη Σαουδική Αραβία «για ασαφείς κατηγορίες κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων» και εκτίουν μεγάλες ποινές κάθειρξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!