Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Τ. Γιαννίτσης: Γερασμένη χώρα πλέον η Ελλάδα
[Ζούγκλα]: Τ. Γιαννίτσης: Γερασμένη χώρα πλέον η Ελλάδα

[Ζούγκλα]: Τ. Γιαννίτσης: Γερασμένη χώρα πλέον η Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης ανέφερε σε ομιλία του από το βήμα της εκδήλωσης με θέμα «Ελλάδα και Κρίση – Η κατάσταση σήμερα. Προοπτική για το μέλλον» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας «Παρέμβαση» (Δεξαμενή Πολιτικής Σκέψης-Προβληματισμού), ότι οι κυβερνώντες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν την «ελληνοκεντρική αντίληψη» που επικρατεί στη χώρα για όλα τα ζητήματα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον «γερασμένη».
Όπως είπε, το μέλλον της χώρας πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με «προσγειωμένες προσδοκίες», ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες «πλήρωσαν» την κρίση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, τα τελευταία 8 χρόνια το 60% του πληθυσμού, που αποτελεί το λεγόμενη μεσαία τάξη, έχασε 5 δισ. ευρώ, το 30%, που ανήκει στους χαμηλόμισθους 7 δισ. και το 10% του πληθυσμού, που κατατάσσεται στα υψηλά εισοδήματα, απώλεσε 12 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων Ν.Δ. Γιώργος Σούρλας παραδέχτηκε, επίσης, ότι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και χαρακτήρισε το πολιτικό χρήμα και τα εξωθεσμικά κέντρα «δηλητήριο της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!