Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μετανιώνει για το «σοκ και δέος» του στη Δημόσια Διοίκηση
[Ζούγκλα]: Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μετανιώνει για το «σοκ και δέος» του στη Δημόσια Διοίκηση

[Ζούγκλα]: Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μετανιώνει για το «σοκ και δέος» του στη Δημόσια Διοίκηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε σήμερα ότι “προκάλεσε ένα σοκ στο υπουργείο” κατά τη θητεία του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν ήταν όμως μόνο σοκ…Ήταν καθαρή επιχείρηση “σοκ και δέους” απέναντι στο κοινωνικό κράτος, αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον ΣΚΑΙ.
«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργηθεί η ιστορική μνήμη και να αντικατασταθεί από μια μνήμη επιλεκτική…Επιλεκτική απέναντι στα έργα και τις ημέρες του και της παράταξής του. Μόνο που ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση» αναφέρει η υπουργός και υπογραμμίζει πως «για αυτό και τον έχει κατατάξει ως επιζήμιο πολιτικό παράγοντα για το Δημόσιο, τα υπαλληλικά δικαιώματα, την εργασιακή γαλήνη».
«Όσο για τον “μεταρρυθμιστικό” οίστρο του κ. Μητσοτάκη, είναι γνωστός και νωπός…
Ο ίδιος ήταν που στις 26 Αυγούστου 2013 εισηγήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω διαθεσιμότητας.
Για αυτό και δυσκολεύτηκε πολύ σήμερα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του. Δυσκολεύτηκε τόσο, που ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος εισήγαγε την ορολογία “αξιολόγηση”.
Μόνο που η αξιολόγηση υπάρχει στη Δημόσια Διοίκηση από το 1833.Την ορολογία “απολύσεις” εισήγαγε ο κ. Μητσοτάκης.Μόνος του τις επέλεξε, ο ίδιος τις εφάρμοσε μαζικά και οριζόντια.
Και τώρα ψάχνει εναγωνίως ένα φύλλο συκής, για να κρύψει την νεοφιλελεύθερη εμμονή του.Ακόμα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία έκθεσή του αναζητά τις αιτίες και τα “οφέλη” από τον τυφώνα των απολύσεων Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!