Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Γερμανική αισιοδοξία για τη β΄ αξιολόγηση
[Ζούγκλα]: Γερμανική αισιοδοξία για τη β΄ αξιολόγηση

[Ζούγκλα]: Γερμανική αισιοδοξία για τη β΄ αξιολόγηση

Συγκρατημένα αισιόδοξο τόσο για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όσο και για τη διευθέτηση της διαμάχης με το ΔΝΤ εμφανίζεται το Βερολίνο.
Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση «Handelsblatt», η Ευρωζώνη προετοιμάζει «τις πρώτες μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα». Η εφημερίδα επικαλείται σχετικό έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Κρίσιμες ημέρες σχετικά με το εάν και με ποιο τρόπο θα καταστεί δυνατόν να συγκεραστούν οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις, κυρίως μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, όσον αφορά στη διαχείριση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει ότι διανύουμε τα γερμανικά Μέσα. Στο Βερολίνο, πάντως, πνέει ένας άνεμος συγκρατημένης αισιοδοξίας.
Όπως είπαν στην «Deutsche Welle» πηγές του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ενίοτε να εκφράζονται εντός του ΔΝΤ διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης του ελληνικού ζητήματος, εντούτοις αποφασιστικής σημασίας είναι η θέση του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, που είναι άλλωστε επιφορτισμένο με το εν λόγω θέμα και το οποίο ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τις ευρωπαϊκές θέσεις: ότι, δηλαδή, ισχύουν οι αποφάσεις του Μαΐου που προβλέπουν την έναρξη της σχετικής συζήτησης για το ελληνικό χρέος μετά το 2018, εφόσον χρειαστεί και εφόσον πληρούνται φυσικά οι προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!