Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Γερμανία: Ακυρώθηκαν σχεδόν 900 πτήσεις της Lufthansa
[Ζούγκλα]: Γερμανία: Ακυρώθηκαν σχεδόν 900 πτήσεις της Lufthansa

[Ζούγκλα]: Γερμανία: Ακυρώθηκαν σχεδόν 900 πτήσεις της Lufthansa

Περίπου 900 πτήσεις καθηλώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας των πιλότων της Lufthansa, την ώρα που γερμανικές επιχειρήσεις και άλλοι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας ζητούν να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις που κοστίζουν στην εταιρία 10-15 εκατ. ευρώ την ημέρα.
Οι πιλότοι πραγματοποίησαν τετραήμερη απεργία την περασμένη εβδομάδα και χθες προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση με μισθολογικά αιτήματα – σε μια διαμάχη που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2014 – ανεβάζοντας τον αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν κατά τον τελευταίο απεργιακό γύρο σε περίπου 4.500.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 40 πτήσεις για αύριο ως αποτέλεσμα των απεργιών αυτής της εβδομάδας. «Η Lufthansa σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις προγραμματισμένες για αύριο πτήσεις της. Μόνο 40 πτήσεις ακυρώνονται λόγω των απεργιών των προηγούμενων ημερών», ανέφερε η εταιρία σε ανάρτησή της στο Twitter.
Διευθυντικό στέλεχος της Siemens, ενός από τους βασικούς εταιρικούς πελάτες της Lufthansa, δήλωσε ότι οι απεργίες πλήττουν τη γερμανική οικονομία και την εικόνα της χώρας και προειδοποίησε τη Lufthansa ότι πρέπει να γίνει περισσότερο αξιόπιστη.
Σύμφωνα με αναλυτές, οι κινητοποιήσεις είναι μια καλή ευκαιρία για ανταγωνιστές όπως η Ryanair και easyJet να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η Lufthansa δεν θα πετύχει το στόχο για τα φετινά κέρδη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!