Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ο γεωπόνος από το Βιετνάμ και οι έξι βίλες που έγιναν εργαστήρια κάνναβης
[Ζούγκλα]: Ο γεωπόνος από το Βιετνάμ και οι έξι βίλες που έγιναν εργαστήρια κάνναβης

[Ζούγκλα]: Ο γεωπόνος από το Βιετνάμ και οι έξι βίλες που έγιναν εργαστήρια κάνναβης

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εγκατάσταση και λειτουργία – επαγγελματικού τύπου – εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής.
Πρόκειται ουσιαστικά για εγκληματική ομάδα η οποία ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία «γραμμής παραγωγής» κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, σε οργανωμένες και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις εννέα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και τέσσερις υπήκοοι Βιετνάμ, Τσεχίας και Ολλανδίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν (6) πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αντίστοιχες πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
Πέρα από τα 2.936 δενδρύλλια κατασχέθηκαν:
– πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
– πάνω από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη,
– το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, 170 δολάρια Η.Π.Α.,
– τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
– ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και
– πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!