Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Γαλλία: ΜΚΟ καταγγέλλουν τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή
[Ζούγκλα]: Γαλλία: ΜΚΟ καταγγέλλουν τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή

[Ζούγκλα]: Γαλλία: ΜΚΟ καταγγέλλουν τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή

Η Διεθνής Αμνηστία και δύο ακόμη μη κυβερνητικές οργανώσεις κατήγγειλαν το γεγονός ότι η Γαλλία εξακολουθεί να πουλά στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού για το έτος 2017.
Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο από την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, περίπου το 60% των παραγγελιών για γαλλικά στρατιωτικά συστήματα έγινε από τη Μέση Ανατολή, με την αξία των εξαγωγών αυτών να φτάνει τα 3,9 δισεκ. ευρώ σε σύνολο 6,9 δισεκ. ευρώ.
Πρώτο στον κατάλογο βρίσκεται το Κουβέιτ, με παραγγελίες αξίας 1,1 δισεκ. ευρώ, ακολουθεί το Κατάρ με 1,08 δισεκ. ευρώ, τα Εμιράτα με 701 εκ. και η Σαουδική Αραβία με 626 εκ.
«Η Γαλλία παρέδωσε το 2017 μόνο στη Σαουδική Αραβία πολεμικό υλικό αξίας μεγαλύτερης του 1,38 δισεκ. ευρώ, πολύ περισσότερα από το 2015 και το 2016», αναγάγοντας το Ριάντ «στον δεύτερο μεγαλύτερο πελάτη της Γαλλίας το 2017, παρά τις παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου από τον συνασπισμό που εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Υεμένη», κατήγγειλε ο Εμερίκ Ελουέν της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή του, την οποία συνυπογράφει η ΜΚΟ ACAT και το Παρατηρητήριο Εξοπλισμών (Obsarm).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!