Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Φήμες για αλλαγή της διάταξης ως προς την επιλογή φύλου στα 15
[Ζούγκλα]: Φήμες για αλλαγή της διάταξης ως προς την επιλογή φύλου στα 15

[Ζούγκλα]: Φήμες για αλλαγή της διάταξης ως προς την επιλογή φύλου στα 15

Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο που προβλέπει την αλλαγή του ονόματος σε άτομα ηλικίας 15 ετών, ανάλογα με το φύλο που αισθάνονται προχωρεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση.
Η συγκεκριμένη διάταξη που προέβλεπε την αλλαγή ονόματος με τη συναίνεση γονέων, είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, ακόμη και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης.
Για τη ρύθμιση υπήρξαν κριτικές και από ιατρικής πλευράς (παιδοψυχολόγοι κλπ) και σύμφωνα με πληροφορίες το δικαίωμα επιλογής φύλου φαίνεται πως θα δοθεί για την ηλικία των 17 και άνω.
Πάντως, από το περιβάλλον του Σταύρου Κοντονή δεν επιβεβαιώνουν την απόσυρση της ρύθμισης για χορήγηση του δικαιώματος αλλαγής φύλου σε ανήλικα δεκαπέντε ετών.
Το σχετικό νομοσχέδιο όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα προβλέπει τα εξής:
-Παρέχεται το δικαίωμα, με δικαστική απόφαση σε ένα άτομο να αλλάξει το φύλο του, όταν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο, οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς, χωρίς να υποβληθεί, όπως γινόταν μέχρι πρότινος, σε χειρουργική επέμβαση η ψυχιατρική θεραπεία.
-Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου, οφείλουν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ειδική αίθουσα των δικαστηρίων. Εξασφαλίζεται εχεμύθεια.
-Η δικαστική απόφαση αλλαγής φύλου υποχρεωτικά δημοσιεύεται σε Ληξιαρχείο. Οι σχετικές αλλαγές περνούν σε ταυτότητα, διαβατήριο και άλλα επίσημα έγγραφα.
-Έγγαμοι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν φύλο, με την προϋπόθεση ότι ο γάμος τους κηρύσσεται αμέσως ανυπόστατος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!