Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Φιλίπ: «Ο Σαάντ Χαρίρι πρέπει να μπορεί να επιστρέψει ελεύθερα στον Λίβανο»
[Ζούγκλα]: Φιλίπ: «Ο Σαάντ Χαρίρι πρέπει να μπορεί να επιστρέψει ελεύθερα στον Λίβανο»

[Ζούγκλα]: Φιλίπ: «Ο Σαάντ Χαρίρι πρέπει να μπορεί να επιστρέψει ελεύθερα στον Λίβανο»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα, ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ότι ο Λιβανέζος ομόλογός του Σαάντ Χαρίρι πρέπει να μπορεί «να επιστρέψει ελεύθερα» στη χώρα του.
«Το διακύβευμα είναι ο Χαρίρι να μπορέσει να επιστρέψει ελεύθερα στη χώρα του για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σύμφωνα με το Σύνταγμα του Λιβάνου» είπε ο Φιλίπ, υπογραμμίζοντας ότι με την απόφαση του Σαάντ Χαρίρι, την οποία γνωστοποίησε από τη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε μια «περίοδος αβεβαιότητας που πρέπει να κλείσει σύντομα».
Ο Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία συνεχίζει δίνει «ιδιαίτερη προσοχή στον Λίβανο», μια χώρα «η οποία βρίσκεται σε μια εμπόλεμη περιοχή και συνεχίζει ξεκάθαρα να αποτελεί μοντέλο πολυπολιτισμικότητας που πρέπει απόλυτα να διαφυλαχθεί».
«Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η Γαλλία ενεργεί προκειμένου τα κόμματα του Λιβάνου, όλοι όσοι ασκούν επιρροή στον Λίβανο, να δεσμευτούν ώστε η κατάσταση να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι το ίδιο σημαντικό όλα τα κόμματα του Λιβάνου να δεσμευτούν προκειμένου να γίνει σεβαστή η πολιτική ειρήνη, να παραμείνει ο Λίβανος στο περιθώριο των περιφερειακών κρίσεων και να αποφευχθούν οι παρεμβάσεις (τρίτων).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!