Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Έξι χρόνια χωρίς τον Αναστάσιο Πεπονή
[Ζούγκλα]: Έξι χρόνια χωρίς τον Αναστάσιο Πεπονή

[Ζούγκλα]: Έξι χρόνια χωρίς τον Αναστάσιο Πεπονή

Ο Αναστάσιος Πεπονής έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2011, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της μεταπολίτευσης έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου και αφήνοντας βαριά κληρονομία στους πολιτικούς του συντρόφους. έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου του 1992.
Σε όλες τις περιόδους ο Πεπονής υπήρξε αυτόνομο μέγεθος συνέπειας και ήθους. Υποδειγματικός ως υπουργός, τυπικός, απόλυτος, δύσκολος πολλές φορές, αλλά δίκαιος και ακέραιος.
Διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητά του, ενώ το πλέον γνωστό επίτευγμά του είναι η ίδρυση του ΑΣΕΠ το 1994, που συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια αποκομματικοποίησης των διορισμών στο Δημόσιο.
Στην πολυετή παρουσία του στον δημόσιο χώρο, ο Πεπονής διέγραψε μια πορεία άνω του μισού αιώνα. Το 1951 ήταν πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΚ (κόμμα Ν. Πλαστήρα), απ’ όπου διεγράφη. Τη διετία 1964-65 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ). Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 1965 μετέδωσε το μήνυμα καταγγελίας του Γεωργίου Παπανδρέου, μετά την ανατροπή του. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΚΔΑ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε από Έκτακτο Στρατοδικείο.
Στη Μεταπολίτευση εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1977 στην Α΄ Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!