Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Η VW εξελίσσει αυτοκίνητα μέσω εικονικής πραγματικότητας
[Ζούγκλα]: Η VW εξελίσσει αυτοκίνητα μέσω εικονικής πραγματικότητας

[Ζούγκλα]: Η VW εξελίσσει αυτοκίνητα μέσω εικονικής πραγματικότητας

Εξειδικευμένοι μηχανικοί, προγραμματιστές και σχεδιαστές εργάζονται πυρετωδώς πάνω στα επόμενα project της Volkswagen, αναζητώντας πρωτοποριακούς τρόπους για την εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων.

Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR) που γνωρίσαμε στα video games, χρησιμοποιείται ήδη από τη γερμανική φίρμα, δημιουργώντας μοντέλα που ούτε καν φανταζόμασταν πριν από λίγα χρόνια.

Η VW έχει προσλάβει αρκετούς προγραμματιστές με εμπειρία στη VR, προκειμένου να αναπτύξουν τα επόμενα αυτοκίνητα. Ένας από αυτούς είναι ο David Kuri, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για μία διεθνή εταιρεία παιχνιδιών για υπολογιστές. Ο 26χρονος, μαζί με 30 συναδέλφους του απασχολείται στο «Virtual Engineering Lab» του Βόλφσμπουργκ, με βασική του αποστολή την υποστήριξη της Τεχνολογικής Εξέλιξης και του Σχεδιασμού, ψηφιοποιώντας διαδικασίες και μετατρέποντας την εικονική πραγματικότητα σε ένα πρακτικό εργαλείο.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον David να είναι βυθισμένος σ΄έναν άλλον κόσμο και να κατασκευάζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Όχι πραγματικό, αλλά εικονικό. Ουσιαστικά, σχεδιάζει με έντονες κινήσεις του χεριού και του βραχίονα κάθε λεπτομέρεια του αμαξώματος και βελτιώνει την αεροδυναμική.

Αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, στη συνέχεια αναλαμβάνουν δουλειά οι designer. Με τη βοήθειά του David, συμπληρώνουν όλα τα κομμάτια του αυτοκινήτου εικονικά, χωρίς να έχει κατασκευαστεί κάτι, κερδίζοντας τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!