Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Σε έξαρση τα περιστατικά κακοποίησης ζώων – Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
[Ζούγκλα]: Σε έξαρση τα περιστατικά κακοποίησης ζώων – Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

[Ζούγκλα]: Σε έξαρση τα περιστατικά κακοποίησης ζώων – Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκάρουν διαχρονικά τα περιστατικά κακοποιήσεων ζώων στη χώρα μας, με τα πρόσφατα ντροπιαστικά για την παιδεία και τον πολιτισμό μας κρούσματα να έχουν ευαισθητοποιήσει ευτυχώς περισσότερο τόσο την κοινή γνώμη, όσο και τις Αρχές, οι οποίες πλέον αναλαμβάνουν με σοβαρότητα τη διαλεύκανση τέτοιων περιστατικών, αλλά και καταδίκης των δραστών.
Οπως καταδεικνύεται από στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής», οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων στη χώρα μας δεν είναι μόνο μερικές δεκάδες που γίνονται γνωστές, αλλά χιλιάδες. Παρά τη διαρκή ενημέρωση και τη συνεχή επιβολή «τσουχτερών» προστίμων από τις αρμόδιες Αρχές η «καμπύλη» της φρίκης συνέχισε την ανοδική της πορεία και για το 2017.
Οπως προκύπτει από την επεξεργασία των επίσημων δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., τα περιστατικά όπου κάποιο ζώο συντροφιάς έχει υποστεί βασανισμό παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως 34,62% εν συγκρίσει με το 2016. Ειδικότερα 70 περιπτώσεις που χειρίστηκαν πέρυσι οι αστυνομικές υπηρεσίες σχετίζονταν με θανάτωση, κακοποίηση, βασανισμό και οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας κατά ζώου συντροφιάς (σ.σ.: Το 2016 ήταν 52).
Βάσει νόμου για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό κακοποίησης το πρόστιμο που καλείται να καταβάλει ο δράστης είναι 30.000 ευρώ. Η άνοδος στα περιστατικά βίας συνοδεύεται παράλληλα από αλματώδη αύξηση του συνολικού χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε το παρελθόν έτος από την επιβολή διοικητικών προστίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!