Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Εξαγορές ρεκόρ ύψους 2,5 τρισ. τα deals το πρώτο εξάμηνο
[Ζούγκλα]: Εξαγορές ρεκόρ ύψους 2,5 τρισ. τα deals το πρώτο εξάμηνο

[Ζούγκλα]: Εξαγορές ρεκόρ ύψους 2,5 τρισ. τα deals το πρώτο εξάμηνο

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και ο εμπορικός πόλεμος όχι μόνο δεν έχουν ανακόψει τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, αλλά μάλλον έχουν δώσει ώθηση. Και τούτο γιατί αρκετές εταιρείες αναζητούν συμμαχίες προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον πολλαπλών προκλήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters τα εταιρικά deals παγκοσμίως εκτινάχθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 2,5 τρισ. δολάρια, χάρη σε ένα κύμα συμφωνιών μεταξύ κολοσσών, με πρωταγωνιστή τον κλάδο μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Πρόκειται για αύξηση 65% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και το υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 1980, όταν το πρακτορείο άρχισε να συγκεντρώνει τέτοιου είδους στοιχεία.
Ευεργετικά φαίνεται να έχουν λειτουργήσει οι μεγάλες φοροελαφρύνσεις, που προωθεί για τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση Τραμπ και η ισχυρή προς το παρόν οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως.
Κορυφαία συμφωνία της χρονιάς μέχρι στιγμής είναι η εξαγορά της ιρλανδικής φαρμακευτικής Shire από την ιαπωνική Takeda έναντι 77 δισ. δολαρίων.
Ξεχώριζε επίσης το deal της τάξης των 70 δισ. δολαρίων για την απόκτηση μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της 21st Century Fox, αν και κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να πει με σιγουριά, εάν ο τελικός αγοραστής θα είναι η Disney ή η Comcast.
Στις μεγάλες συμφωνίες του 2018 και η συγχώνευση ύψους 59 δισ. δολαρίων της Τ-Mobile με την Sprint.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!