Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ευρωπαϊκός πόλεμος λογοκρισίας στις μεταδόσεις της RT
[Ζούγκλα]: Ευρωπαϊκός πόλεμος λογοκρισίας στις μεταδόσεις της RT

[Ζούγκλα]: Ευρωπαϊκός πόλεμος λογοκρισίας στις μεταδόσεις της RT

Του Κώστα Μπετινάκη
Η Βρετανία για μια ακόμη φορά γίνεται «λαγός» της αμερικανικής πολιτικής: Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT ειδοποιήθηκε χτες (Δευτέρα) ξαφνικά -χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση- ότι ο λογαριασμός του σε βρετανική τράπεζα θα παγώσει.
Σχεδόν ταυτόχρονα, το βρετανικό παράρτημα της ισπανικής τράπεζας BBVA μπλοκάρισε μεταφορά χρημάτων από την διαφημιστική εταιρία Axiom Media (που ανήκει στην Rossiya Segodnya), για την πληρωμή της RT με την πρόφαση ότι η τραπεζική αυτή πράξη παραβιάζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
«Η ανακοίνωση αυτή εντάσσεται σε πολιτική απόφαση της (βρετανικής) κυβέρνησης, με στόχο τους ρωσικούς οργανισμούς μια και η τράπεζα “Natwest” ανήκει στον όμιλο “Royal Bank of Scotland Group” που έγινε κρατική από το 2008 στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και ακόμη το κράτος ελέγχει το 75%», δήλωσε ο John Laughland διευθυντής μελετών του Ινστιτούτου «Δημοκρατία και Συνεργασία».
Υπενθύμισε ακόμη ότι πρόσφατα στην ΕΕ συζητήθηκε ειδική επιτροπή να μελετήσει «πώς θα καταπολεμηθεί αυτό που αποκλήθηκε ‘’ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση’’ , ειδικότερα από την RT και την ενοχλητική για την Δύση ειδησεογραφία της».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!