Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τη Μάλτα στη μάχη της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος
[Ζούγκλα]: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τη Μάλτα στη μάχη της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος

[Ζούγκλα]: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τη Μάλτα στη μάχη της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, υπερασπίστηκε τη Μάλτα στη μάχη της ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος σε μια συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία
Η Γκαλιζία, μια από τις γνωστότερες ερευνήτριες- δημοσιογράφους στη Μάλτα, δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.
Ο Τίμερμανς δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι η Επιτροπή έλεγξε τη συμμόρφωση της Μάλτας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κατέληξε ότι δεν υπάρχουν «γενικές ανησυχίες».
Σημείωσε ότι «μπορούν να γίνουν βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα» και ότι η Επιτροπή αξιολογεί νέες πληροφορίες που παρείχαν οι μαλτέζικες αρχές για φερόμενες υποθέσεις παραβιάσεων.
Δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο για το κράτος δικαίου στη χώρα, αλλά κάλεσε εκ νέου τις μαλτέζικες αρχές να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δολοφόνους της Γκαλιζία.
Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών εντούτοις δεν συμμερίστηκε τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν. Πολλοί κάλεσαν για στενότερη εποπτεία της Μάλτας στην τήρηση του κράτους δικαίου, σε μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων εις βάρους της χώρας στην περίπτωση που εξακριβωθούν παρατυπίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!