Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί
[Ζούγκλα]: Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

[Ζούγκλα]: Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Την απαίτηση «να απελευθερωθούν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις και να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» εξέφρασε στη συζήτηση για την «υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
«Η συνεχιζόμενη επί 47 μέρες απαράδεκτη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι μέρος κινήσεων που σηματοδοτούν κλιμάκωση της επιθετικότητας της τούρκικης αστικής τάξης κατά κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αμφισβητώντας σύνορα και διεθνείς συνθήκες που τα κατοχυρώνουν. Επιθετικότητα που αφορά ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για τα δικά τους συμφέροντα, στρέφεται κατά των λαών είναι μέρος ευρύτερων ανταγωνισμών που κλιμακώνονται όπως αποδεικνύει η προχθεσινή πολεμική επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία με στήριξη από ΝΑΤΟ και ΕΕ που με τις πολεμικές επεμβάσεις αλλάζουν σύνορα, αιματοκυλάνε τους λαούς» τόνισε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
«Είναι επικίνδυνη η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που αναθέτουν την προστασία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που νίπτει τας χείρας του για την κατάσταση στο Αιγαίο και των δύο στρατιωτικών και στην Ε.Ε. που κι αυτή ενθαρρύνει τις προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης κάνοντας παζάρια μαζί της. Άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!