Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: ΕΒΕΘ: «Απαιτείται άμεση, σωστή λύση της αξιολόγησης και ξεκάθαρο οικονομικό περιβάλλον»
[Ζούγκλα]: ΕΒΕΘ: «Απαιτείται άμεση, σωστή λύση της αξιολόγησης και ξεκάθαρο οικονομικό περιβάλλον»

[Ζούγκλα]: ΕΒΕΘ: «Απαιτείται άμεση, σωστή λύση της αξιολόγησης και ξεκάθαρο οικονομικό περιβάλλον»

Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί πλέον τεράστιο πρόβλημα στην πραγματική οικονομία και την αγορά, υπογραμμίζουν οικονομικοί κύκλοι.
Σε συνέντευξή του στο zougla.gr ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης, δήλωσε: «Η ανασφάλεια, η αμφιβολία και το άγνωστο του οικονομικού μέλλοντος της χώρας μας δεν βοηθούν στη λειτουργία της οικονομίας».
Περιγράφοντας το περιβάλλον το οποίο σήμερα βιώνουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ανέφερε: «Δεν μπορεί να λειτουργήσει η ΜμΕ και γενικά το ”επιχειρείν” στην Ελλάδα, όταν δεν γνωρίζει ποιο είναι το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Ζητάμε επενδύσεις, ζητάμε να μειωθεί η ανεργία και ζητάμε να υπάρξει μία σταθερότητα».
«Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει κάτι τέτοιο, όταν δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης;» διερωτήθηκε.
«Διότι η αξιολόγηση συμπαρασύρει -όλα αυτά για τα οποία ακούμε- περί κόκκινων δανείων και της χρηματοδότησης των τραπεζών. Όταν δεν ξέρουμε τις βασικές παραμέτρους της οικονομίας, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Θα χρειαστεί άλλη ανακεφαλαιοποίηση, θα φτωχύνουμε κι άλλο, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα του καταναλωτή;».
«Χαρακτηριστικό είναι πως τα τελευταία έξι χρόνια η μικρομεσαία τάξη από το 52% που ήταν στην Ελλάδα έφτασε σήμερα να εκπροσωπεί μόνον το 22%» είπε και αναρωτήθηκε: «Άρα ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν εισόδημα για να στηρίξουν την οικονομία του αύριο;».
Ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος του Grexit ή αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων, παρατήρησε: «Θα έλεγα πως τέτοιου είδους ανησυχίες θα επιδεινώσουν το οποιοδήποτε οικονομικό κλίμα. Δεν πιστεύω πως ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας πιθανότητας Grexit, χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος».
«Αν ήμουν απόλυτα βέβαιος, τότε θα είχα προεξοφλήσει και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!