Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Εβδομάδα Κινεζικών Ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης
[Ζούγκλα]: Εβδομάδα Κινεζικών Ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης

[Ζούγκλα]: Εβδομάδα Κινεζικών Ταινιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης

Η Κίνα είναι τιμώμενη χώρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο γιορτάζει εφέτος την 20η επέτειό του. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Τουρκίας στην παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, προβάλλονται 11 νέες κινεζικές ταινίες στο αφιέρωμα «Εβδομάδα Κινεζικών Ταινιών».
«Οι κινεζικές ταινίες που προβάλλονται στην Κωνσταντινούπολη προσφέρουν μια νέα προοπτική και δίνουν μία εικόνα για τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στη Κίνα την τελευταία δεκαετία, καθώς και την αλλαγή στην καθημερινότητα, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες των Κινέζων», λέει ο γενικός πρόξενος της Κίνας στην Τουρκία Τσιάν Μπο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων σκηνοθετών, παραγωγών και σεναριογράφων από την Τουρκία και την Κίνα, καθώς και εκπρόσωποι Τύπου. Η Διεθνής Ραδιοφωνία της Κίνας που συμμετέχει στο φεστιβάλ κινηματογράφου σε συνεργασία με το Τουρκικό Ίδρυμα Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων, τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαιρετικής Συμβολής για τις προσπάθειές της στην προώθηση της πολιτιστικής συνεργασίας και των ανταλλαγών.
Κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ που διεξάγεται από την 1η έως τις 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και συζητήσεις για την κινηματογραφική βιομηχανία των δύο χωρών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!