Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αιθιοπία: Η Αφρικανική Ένωση θα επαναπατρίσει 20.000 μετανάστες από τη Λιβύη
[Ζούγκλα]: Αιθιοπία: Η Αφρικανική Ένωση θα επαναπατρίσει 20.000 μετανάστες από τη Λιβύη

[Ζούγκλα]: Αιθιοπία: Η Αφρικανική Ένωση θα επαναπατρίσει 20.000 μετανάστες από τη Λιβύη

Η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεσή της να επαναπατρίσει 20.000 μετανάστες που βρίσκονται στη Λιβύη, εντός των προσεχών έξι εβδομάδων.
Μετά το διεθνές σκάνδαλο που ξέσπασε όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη με θύματα μετανάστες από την υποσαχάρεια Αφρική που δεν έχουν επίσημα αναγνωριστικά έγγραφα, αυξήθηκαν οι πιέσεις προς την Αφρικανική Ένωση και τα αφρικανικά κράτη για τον επαναπατρισμό των πολιτών τους.
Η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει 15.000 μετανάστες ως το τέλος του έτους, αλλά αύξησε τον αριθμό αυτόν έπειτα από συνάντηση που είχαν αξιωματούχοι της στην Αντίς Αμπέμπα με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΟΗΕ.
«Η άμεση προτεραιότητα αυτής της ομάδας εργασίας θα είναι να επαναπατρίσει εντός των έξι προσεχών εβδομάδων 20.000 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε κέντρα κράτησης που ελέγχονται από την κυβέρνηση και οι οποίοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν τη Λιβύη», αναφέρει η Αφρικανική Ένωση σε ανακοίνωσή της που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα.
Η Αφρικανική Ένωση θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Λιβύη και να εγγυηθεί το δικαίωμα των αεροπορικών εταιρειών να προσγειώνουν τα αεροσκάφη τους στις χώρες που αφορά το σχέδιο αυτό ώστε να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός των μεταναστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!