Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ερντογάν… έξω από τα δόντια: «Εισβάλαμε στη Συρία για να ρίξουμε τον Άσαντ»
[Ζούγκλα]: Ερντογάν… έξω από τα δόντια: «Εισβάλαμε στη Συρία για να ρίξουμε τον Άσαντ»

[Ζούγκλα]: Ερντογάν… έξω από τα δόντια: «Εισβάλαμε στη Συρία για να ρίξουμε τον Άσαντ»

«Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε τις επιχειρήσεις του στη Συρία, για να τερματίσει την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν. Σε ομιλία που ξεπερνούσε τα όρια της λογικής, αλλά προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τουρκική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων από τον περασμένο Αύγουστο σε συριακό έδαφος, και χωρίς να αναφερθεί στην αντίθεσή του να περάσουν εδάφη στα χέρια των Κούρδων, ανέφερε:
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Αυτοί οι σκοτωμοί θα συνεχισθούν χωρίς να εξαιρεθούν τα γυναικόπαιδα. Που είναι τα Ηνωμένα Έθνη; Τι κάνουν; Μήπως βρίσκονται στο Ιράκ; Όχι. Κάναμε υπομονή ώσπου χρειάσθηκε να επέμβουμε και να εισβάλουμε μαζί με τον ‘’Ελεύθερο Συριακό Στρατό», (τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες – FSA) δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, στο πρώτο συμπόσιο της «Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας της Ιερουσαλήμ».
«Ποιος ήταν ο λόγος της εισβολής μας; Δεν καλοβλέπουμε το συριακό έδαφος. Ο λόγος είναι πως πρέπει να αποδοθούν τα εδάφη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες.. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους βρισκόμαστε εκεί για την εγκαθίδρυση της Δικαιοσύνης. Βρισκόμαστε εκεί για να τερματίσουμε την διακυβέρνηση από τον τύραννο αλ-Άσαντ που τρομοκρατεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!