Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ernst & Young: Αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η αγορά των κόκκινων δανείων
[Ζούγκλα]: Ernst & Young: Αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η αγορά των κόκκινων δανείων

[Ζούγκλα]: Ernst & Young: Αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η αγορά των κόκκινων δανείων

Ανάπτυξη στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία παρατηρεί ο Ajay Rawal εκπρόσωπος της Ernst&Young.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου, στο πλαισιο του πάνελ για το νέο ψηφιακό χρηματοοικονομικό περιβάλλον ο κ. Rawal τόνισε ότι στην Ελλάδα τα πρώτα βήματα έγιναν εφέτος.
Όπως είπε, θα υπάρξει σύντομα ψηφιακή πλατφόρμα για την πώληση των κόκκινων δανείων και προέβλεψε ότι τα δάνεια που θα πωληθούν από τις ελληνικές τράπεζες θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ, από 100 δισ. ευρώ, περίπου που είναι σήμερα το συνολικό τους ύψος.
Υποστήριξε ακόμη πως θα υπάρξουν ψηφιακές εξελίξεις και στο θέμα των πλειστηριασμών, αν και όπως είπε οι αλλαγές γίνονται αργά. Ωστόσο το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πολύ μεγάλο.
Για πρώτη φορά εφέτος οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς που έκαναν συναλλαγές μέσω Internet Banking ξεπέρασαν εκείνους που πήγαν σε φυσικό κατάστημα, επεσήμανε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ψηφιακού επιχειρείν της τράπεζας, Στέφανος Μυτιληναίος.
Ο κ. Μυτιληναίος παρουσίασε επίσης τις λύσεις που έδωσε η τράπεζα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες: υπηρεσία του ταμία εξ αποστάσεως (μέσω βίντεο) με χρήση της νοηματικής γλώσσας που καταργεί και την υποχρέωση παρουσίας μάρτυρα αφού η συναλλαγή καταγράφεται, χρήση του συστήματος Braille για τους τυφλούς κ.α.
Η εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλυ Τζάκου – Λαμπροπούλου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της τράπεζας για ενίσχυση της καινοτομίας και ανέφερε ότι στις αρχές του 2018 θα προχωρήσει στο θεσμό του crowdfunding.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!