Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ο Ερυθρός Σταυρός θυμίζει κάποια πράγματα που δεν μας είπαν για τη Μοσούλη
[Ζούγκλα]: Ο Ερυθρός Σταυρός θυμίζει κάποια πράγματα που δεν μας είπαν για τη Μοσούλη

[Ζούγκλα]: Ο Ερυθρός Σταυρός θυμίζει κάποια πράγματα που δεν μας είπαν για τη Μοσούλη

Εδώ και μερικές εβδομάδες τερματίστηκε μία από τις μεγαλύτερες μάχες του αιώνα: Για την ανακατάληψη της Μοσούλης στο Ιράκ. Πόσα όμως μας αποκάλυψαν και πόσα μας απέκρυψαν το αποκαλούμενα «διεθνή ΜΜΕ», τα οποία αμάσητα αναμεταδίδουν τα ημέτερα;
# Μήπως ότι η ανατολική Μοσούλη είναι κτισμένη γύρω από την αρχαία Νινεβί που κατοικείται από το 6.000 π.Χ; Κι ότι πριν 3.000 χρόνια, οι άνθρωποι εκείνοι που ζούσαν στην εύφορη γη ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη ανακάλυψαν τον τροχό;
# Με στρατηγική θέση στον εμπορικό δρόμο που ενώνει τη Συρία με το Ιράκ, το Ιράν την Τουρκία και την Ασία αλλά και την Ευρώπη κατοικούσαν εκεί άνθρωποι με έντονη εμπορική δραστηριότητα. Είτε Μουσουλμάνοι (Σουνίτες και Σιίτες), είτε Γιεζίντι, είτε Κούρδοι, ή Τουρκμένιοι, Χριστιανοί και Αρμένιοι, μονιασμένοι.
# Οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι τιμούν τον προφήτη Ιωνά σύμφωνα με τη Βίβλο και o Γιούνους όπως αναφέρεται στο Κοράνι, δίδασκε στη Νινεβί. Ο τάφος του ήταν ιερό προσκύνημα για χριστιανούς και μουσουλμάνους πιστούς, ώσπου καταστράφηκε στον πόλεμο το 2014.
# Στη Μοσούλη μπορεί να καταγραφεί πως έγινε μία από τις μεγαλύτερες μάχες μετά το Στάλινγκραντ.Οι οδομαχίες, από τον Οκτώβριο του 2016 ως τον Ιούλιο του 2017, σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!