Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Έρχονται αλλαγές – προς το καλύτερο – σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης
[Ζούγκλα]: Έρχονται αλλαγές – προς το καλύτερο – σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης

[Ζούγκλα]: Έρχονται αλλαγές – προς το καλύτερο – σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη


Το μεγάλο αγκάθι στον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και σε όσους κάνουν χρήση αυτοκινήτου είναι η υψηλή φορολογία. Από την 1η Ιουνίου 2016 ο τρόπος φορολόγησης άλλαξε και πλέον έχει γίνει κάπως και πιο δίκαιος ως προς την τελική τιμή του προϊόντος. Από την άλλη όμως και ενώ η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ακόμα το ελληνικό Κράτος συνεχίζει να φορολογεί τον ιδιοκτήτη με βάση τον κυβισμό του οχήματος…
Την ώρα που έχει διορθωθεί κάπως το θέμα αντιμετώπισης των κυβικών και αφορά στην τιμή που φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή, συνεχίζει να υφίσταται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Επιπλέον τα τεκμήρια παραμένουν σε πολύ ψηλά επίπεδα και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Τεκμήρια και φόρος
Τα δύο πολύ σημαντικά θέματα ενδέχεται να αλλάξουν και να μπουν σε σωστές βάσεις κάτι που έκανε γνωστό ο επιχειρηματίας Γιώργος Βασιλάκης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) σε πρόσφατη ομιλία του κατά τη διάρκεια παρουσίασης νέου αυτοκινήτου (SEAT Ateca), τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση να αλλάξουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!