Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος
[Ζούγκλα]: Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

[Ζούγκλα]: Επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, από την οποία αποφοίτησε, αναγορεύτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
“Προοπτική και πρόκληση ταυτόχρονα για την ιεραποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής είναι η δια αγάπης και αληθείας πνευματική αναγέννηση των Αφρικανών, η δια αγάπης και αληθείας κλήση των αφρικανικών λαών στην κοινωνία του υιού του Θεού, Κυρίου Ιησού Χριστού”, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Όπως είπε, οι λαοί αυτοί “δεν έχουν την πλασματική αυτάρκεια της υπερτροφικής Δύσεως”, ούτε “έχουν εξορίσει το Θεό από τη ζωή τους προς χάρη της αυτάρεσκης τεχνολογίας” , αλλά με ανοιχτές ακόμα τις πληγές του αποικιοκρατικού παρελθόντος, της φτώχειας και αδιεξόδων πολιτικών ή κοινωνικών, αναζητούν το αυθεντικό μήνυμα της ορθής πίστεως.
“Αυτούς τους λαούς , καλούμε να μετάσχουν της χαρμόσυνης είδησης του Ευαγγελίου, με τον λόγο, τη διακονία, την προσευχή, τη λατρεία την καθημερινή μαρτυρία της χριστιανικής ζωής. Η κλήση αυτή απευθύνεται προς όλους, άνευ διακρίσεων. Βρίσκει ευήκοα ώτα και ανοιχτές καρδιές διότι δεν αποκρύπτει προσπάθεια αποσπάσεως των ιθαγενών από τις φυλετικές τους παραδόσεις, αλλά μόνο ενεργοποίηση του πανανθρώπινου γονιδιώματος της πίστεως στο Θεό. Το γονιδίωμα αυτό της πίστης στο Θεό το μοιραζόμαστε όλοι ως κοινή βάση της υπάρξεως μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!