Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο
[Ζούγκλα]: Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

[Ζούγκλα]: Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

Οι ΗΠΑ «αισθάνονται» ότι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ, σε μία διαμάχη που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, μετά την αναβάθμιση του βαθμού ετοιμότητος της άμυνάς τους, σύμφωνα με την DEFCON, ένα αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ, για να υποδείξει την τρέχουσα απειλή πυρηνικού πολέμου!
Το σύστημα προειδοποίησης, έχει βαθμίδες από το 1 έως το 5 ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητος. Οι ίδιοι οι διαχειριστές του πρότειναν τη μετάβαση στο βαθμό 3.
Στην παρούσα φάση πάντως, με την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις, η κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εξαιρετικά ρευστή…
Μετά τα γεγονότα στη Συρία οι δύο χώρες, σε μια αντιγραφή του Ψυχρού Πολέμου, από τη μια διεξάγουν παράλληλες εκστρατείες αεροπορικών πληγμάτων κι από την άλλη συνομιλούν σε ασφαλείς συνδέσεις βίντεο, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή των αεροσκαφών τους από λάθος…
Ενδεικτική είναι η δήλωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της DEFCON: «Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φθάσει σε επίπεδα πέρα από τον ψυχρό πόλεμο στην πρόσφατη εβδομάδα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!